Parteneri

 

Beneficiar lider
Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța

Partener 2
Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Dolj

Partener 3
Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman

Partener 4
Agenția pentru Asistență Socială Bulgaria

Domeniul de competență al partenerilor

Partenerii sunt instituții ale administrației publice (entități deconcentrate) cu funcții sociale similare în Romania și Bulgaria, cu respectarea legislației naționale și europene. Din acest rol derivă multiple provocări comune cu care se confruntă partenerii din ambele țări.

Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (Constanța, Dolj și Teleorman) sunt agenții publice cu personalitate juridică, finanțate din bugetul de stat, ca servicii publice deconcentrate ale Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială se asigură că legea este aplicată în mod egal în ceea ce privește protecția socială, prestațiile sociale și familiale, prevenind și eliminând frauda și corupția în domeniul asistenței sociale.

Agențiile au fost înființate din necesitatea unei entități care să funcționeze în domeniul social, similară cu cele existente în celelalte țări membre UE.

Agenția de asistență socială (ASA) este administrată de Ministerul Muncii și Politicilor Sociale din Bulgaria, în scopul implementării politicii de state privind asistența socială.

În calitate de instituție guvernamentală responsabilă pentru punerea în aplicare a politicii de asistență socială a statului, elaborarea criteriilor și a standardelor de funcționare și furnizare a serviciilor sociale, care participă la procesul legislativ și asigurarea unui mediu de control pentru furnizarea de alocații și servicii sociale.